ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Τον Οκτώβριο η συζήτηση με θεσμούς για εργασιακά

11:01 - 13 Σεπ 2016 | Εργασιακά
Κατρούγκαλος: Τον Οκτώβριο η συζήτηση με θεσμούς για εργασιακά
Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - θεσμών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο kokkino fm, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αφετηρία αυτής της διαπραγμάτευσης θα είναι το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνώμων. Έτσι, κατά την παρούσα επαφή του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς θα συζητηθούν βασικά τα παραλειπόμενα της πρώτης αξιολόγησης σε σχέση με το Ασφαλιστικό (εισφορά 20% για τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων κλπ).

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το "stokokkino.gr", ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, εξάλλου, δεν έχει καμία σχέση με την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς αυτά είναι "ουρά" της πρώτης αξιολόγησης που συζητούνται τώρα.

 

Αντίθετα, για τα εργασιακά αναμένεται ακόμη το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμώνων που θα αποτελέσει το έναυσμα των συζητήσεων, τον Οκτώβριο. Αυτό το πόρισμα δεν έχει ακόμη παραδοθεί, όπως είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:11 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.