ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντωνοπούλου: Kαταγράφεται αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας

17:29 - 13 Σεπ 2016 | Εργασιακά
Αντωνοπούλου: Kαταγράφεται αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας
Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την απασχόληση στην Ελλάδα που δόθηκαν στη δημοσιότητα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σημειώνει πως φαίνονται τα σημάδια της προσπάθειας της κυβέρνησης για καταπολέμηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς.

 

«Το πρόβλημα του brain drain είναι υπαρκτό» παραδέχθηκε η κ. Αντωνοπούλου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τους τελευταίους 18 μήνες καταγράφεται αύξηση του εργατικού δυναμικού, της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας. «Μικρά, σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τα θετικά στοιχεία, τα οποία δημοσίευσε η Eurostat, στηρίζονται σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως είπε, όλος ο προγραμματισμός του υπουργείου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με τη στοχοθέτηση που έχει τεθεί και τον εξορθολογισμό που έχει γίνει για τα υποστηρικτικά προγράμματα των ανέργων, έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο.

 

Σε ερώτηση εάν η αύξηση των θέσεων εργασίας οφείλεται στην κοινωφελή εργασία, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε ότι η οκτάμηνη κοινωφελής εργασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι έχει ζητήσει να καταγράφονται στην ΕΡΓΑΝΗ ξεχωριστά τα στοιχεία που αφορούν αυτήν. «Το πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι στις καινούργιες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, ένα μικρότερο ποσοστό από αυτό που επιθυμούμε είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ακόμα και σε αυτό, εντός του 2016, έχουμε μία ανατροπή της τάσης που υπήρχε και ήταν αρνητική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.