ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τις 17 Οκτωβρίου οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

17:28 - 14 Σεπ 2016 | Εργασιακά
Μετά τις 17 Οκτωβρίου οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά
Προπαρασκευαστική ήταν επί της ουσίας η συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας εξερχόμενος από τη συνάντηση τόνισε πως ανανέωσε το ραντεβού του με τους δανειστές για μετά τις 17 Οκτωβρίου και πως σήμερα έγινε απλώς μία διερευνητική συζήτηση και επιβεβαιώθηκε πως η βάση για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης θα είναι το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

 

Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι θεωρείται σημαντική για τις διαβουλεύσεις και η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου σε σχέση με την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής το 2013, η οποία αναμένεται προς το τέλος Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή, θα αποτελεί και πρόκριμα στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-θεσμών σε σχέση με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου το οποίο διέπει τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα.


Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ πιέζει για αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10% του μόνιμου προσωπικού σε επιχειρήσεις 100 έως 400 ατόμων, αλλά και την απεμπλοκή του κράτους από τις διαδικασίες απόφασης για ομαδικές απολύσεις.


Πάντως, ο υπουργός σημείωσε ότι οι θέσεις του ΔΝΤ εξακολουθούν να είναι ακραίες, αλλά και ότι δεν τίθεται από πουθενά θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.

 

Για τις συντάξεις ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών και την Πέμπτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 14 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.