ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: «Νέφος παραπληροφόρησης» για περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού

14:58 - 11 Οκτ 2016 | Εργασιακά
Κατρούγκαλος: «Νέφος παραπληροφόρησης» για περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού
Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για «νέφος παραπληροφόρησης» σχετικά με την περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως κυβερνητική θέση παραμένει ότι η διαπραγμάτευση του μισθού θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των κοινωνικών εταίρων, ενώ σχετικά με το ζήτημα υποκατώτερου μισθού για τους νέους εργαζομένους, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας με την συγκεκριμένη ρύθμιση.

 

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ ρώτησε αν συντάσσεται με την εθνική θέση και την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων για «αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων».

 

Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν άφησε αναπάντητη και την επίθεση που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά τη Δευτέρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτήρισε «κυρίο 12%» και ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδείχθηκε «κατώτερος του θεσμικού του ρόλου», ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής για ακόμη μια φορά την «απόσυρση της συκοφαντίας από όσους την εμπνεύστηκαν».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.