ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΕΕ: Τα... μαζεύει ο Τσακίρης μετά τη θύελλα περί Βουλγαρίας

12:35 - 18 Οκτ 2016 | Εργασιακά
ΟΑΕΕ: Τα... μαζεύει ο Τσακίρης μετά τη θύελλα περί Βουλγαρίας
Ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές προσπάθησε να ρίξους τους τόνους μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν κατά τη διάρκεια ημερίδας να είπε ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλλει εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στην Βουλγαρία.

Ο κ. Τσακίρης βγήκε σε ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 και Star και ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν προέτρεψε κανέναν να φύγει από την Ελλάδα.

 

Αντίθετα, υποστηρίζει πως στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με ασφαλισμένους, κάποιος του είπε ότι δεν μπορεί να αντέξει τα νέα βάρη που έρχονται από 1η Ιανουαρίου και πως θα φύγει από την Ελλάδα και θα πάει στη Βουλγαρία.

 

Ο κ. Τσακίρης υποστηρίζει πως σε αυτή την αναφορά απάντησε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν θεωρεί πως αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση, αντίθετα είπε πως όσοι επιλέγουν να φύγουν από την Ελλάδα διογκώνουν το υπάρχον πρόβλημα του Ασφαλιστικού τους Ταμείου και παράλληλα ενισχύουν τη φοροδιαφυγή.

 

Υποστηρίζει δηλαδή το ότι απομονώθηκε η ατάκα του πως όποιος θέλει μπορεί να πάρει στη Βουλγαρία και αποδόθηκε ως προτροπή.

 

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλιτώνουμε την πληρωμή των φόρων» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσακίρης στον ΑΝΤ1.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.