ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κατρούγκαλος... επιμένει πως δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό

14:55 - 01 Νοε 2016 | Εργασιακά
Ο Κατρούγκαλος... επιμένει πως δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό
Παρότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα του Eurogroup (και μάλιστα ψηλά) το Ασφαλιστικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιμένει πως η συγκεκριμένη συζήτηση δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

«Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει κλείσει οριστικά, δεν ξανανοίγει... Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στηρίχθηκε σε ένα εντελώς νέο σύστημα, με κανόνες ισονομίας για όλους, στο πλαίσιο του οποίου επανυπολογίστηκαν και οι παλιές συντάξεις», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έγινε ήταν η καλύτερη, ειδικά στα θεσμικά χαρακτηριστικά που είχε.

 

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ανέφερε ότι η Αθήνα έχει θέσει ως όρο να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

 

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν συνδέεται με τη μείωση του αφορολόγητου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.