ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΒΕΕ: Πρέπει να αλλάξει η πολιτική για την εργασία

11:23 - 18 Νοε 2016 | Εργασιακά
ΓΣΕΒΕΕ: Πρέπει να αλλάξει η πολιτική για την εργασία
Την ανάγκη επαναπροσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής προς μια κατεύθυνση φιλικότερη για την εργασία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο συνέδριο «Το μέλλον της Εργασίας που θέλουμε» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 15-16 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας συνέδριο υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών και εθνικών κοινωνικών εταίρων, ευρωπαϊκών οργανισμών, ινστιτούτων και πανεπιστημίων και ειδικών ερευνητών- εμπειρογνωμόνων.

Όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς, η πορεία των οικονομικών και κοινωνικών μεγεθών δείχνει ότι είναι επιτακτικός ο αναπροσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής προς μια κατεύθυνση φιλικότερη για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, την έρευνα, την καινοτομία, την παραγωγική και ειδικευμένη εργασία και την αξιοποίηση και ενσωμάτωση της τεχνολογικής αλλαγής προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας και των τοπικών οικονομιών.

 

Σε αυτό, σημείωσε, συμφωνεί σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών και οργανώσεων, και προκαλεί απορία ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται στο εσωτερικό της χώρας για άλλη μια φορά οι απαιτήσεις των θεσμών καθώς και η συνολική ατζέντα οικονομικής πολιτικής.

 

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Ντάσης, ο Γεν. Διευθυντής του ILO Guy Ryder καθώς και η Επίτροπος Απασχόλησης κ. Marianne Thyssen.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.