ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Το ασφαλιστικό υπονομεύεται, λόγω των εξοντωτικών εισφορών

15:52 - 31 Μαρ 2017 | Εργασιακά
Βρούτσης: Το ασφαλιστικό υπονομεύεται, λόγω των εξοντωτικών εισφορών
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Το ασφαλιστικό σύστημα υπονομεύεται, λόγω των εξοντωτικών εισφορών και, κυρίως, λόγω των συντελεστών αναπλήρωσης. Το σύστημα χρειάζεται αλλαγές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Απαιτείται αλλαγή στους συντελεστές αναπλήρωσης, για να γίνει ανταποδοτικό και δίκαιο, μείωση των εισφορών, καθώς αλλαγές στην αγορά εργασίας- στις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις που αφορούν το συνδικαλιστικό νόμο και την απλοποίηση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

 

«Οι τελευταίες αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να βελτιώσουν την εικόνα του, συντηρούν παθογένειες και ανισότητες» σχολίασε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι, «όποτε επιχειρήθηκε πολιτική απόφαση να αλλάξουμε το σύστημα, να το κάνουμε βιώσιμο, βρίσκαμε λυσσαλέα αντίδραση από δημαγωγούς και λαϊκιστές».

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βρούτσης σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι μειώσεις που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο ασφαλιστικό, είναι 10 δισ. ευρώ- 3,5 δισ. ευρώ θα είναι οι μειώσεις, μέχρι το τέλος του 2019, με την ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ και τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ είναι η ολοκληρωμένη μείωση, καθώς θα εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, με τον ασφαλιστικό κύκλο που θα ολοκληρωθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.