ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παραλύει» η χώρα στις 17 Μαΐου- Ποιοι απεργούν

12:53 - 15 Μαϊ 2017 | Εργασιακά
«Παραλύει» η χώρα στις 17 Μαΐου- Ποιοι απεργούν
Πανελλαδική Απεργία έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για το σύνολο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Αναλυτικά όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το επόμενο διήμερο:

 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία,Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει τα ξημερώματα της Τρίτης και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

 

Έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία τόσο οι ναυτικοί, όσο και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

 

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου εξήγγειλαν η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

 

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΑ 16, 17 και 18 Μαΐου

 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 16, 17 και 18 Μαΐου.

 

Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου η στάση εργασίας είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Μαΐου

 

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της προσεχούς Τετάρτης, 17 Μαΐου, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο.

 

Όλοι οι δημοσιογράφοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα απεργήσουν από τις 06:00 της Τρίτης, 16 Μαΐου έως τις 06:00 της Τετάρτης, 17 Μαΐου, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

 

Aκυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 17/5 λόγω της απεργίας

 

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 17 Μαΐου, λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται: «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ (Κεντρική Σκηνή), «Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη (Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»), «Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα (Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και η «Οπερέττα» μια παράσταση με αφορμή την "Οπερέττα" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς (Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»).

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαημέρου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους, ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο‭ ‭210-7234567‬‬ για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

 

Τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως εξής: Τρίτη 9:00 - 17:00 και από Τετάρτη έως Κυριακή 9:30 - 21:00.

 

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

 

Επίσχεση εργασίας, επ' αόριστον, ξεκίνησαν σήμερα οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μάρτιος-Απρίλιος) και εξόφληση μέρους του δώρου του Πάσχα που λαμβάνουν -συνολικά τους οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ-, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση του οργανισμού, καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά της κινητοποίησης. Τονίζεται ότι στα αμαξοστάσια, από τις 4 το πρωί, ομάδα εργαζομένων περιφρουρεί την επίσχεση εργασίας, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.