ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβασιούχοι: Τέλος Ιουνίου θα εκδώσει απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο

14:32 - 12 Ιουν 2017 | Εργασιακά
Συμβασιούχοι: Τέλος Ιουνίου θα εκδώσει απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο
Θέμα λίγων εβδομάδων είναι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται η aftodioikisi.gr, η καθαρογραφή και δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παράταση των συμβάσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και έμπειροι δικαστικοί που έχουν γνώση της λειτουργίας του, εκτιμούν ότι η απόφαση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Στη συνέχεια η απόφαση θα διαβιβαστεί στο 1ο Κλιμάκιο του ΕΣ το οποίο την είχε ζητήσει από την Ολομέλεια, με βάση εντάλματα πληρωμών συμβασιούχων δύο δήμων, που του είχαν σταλεί αθεώρητα από τους οικείους Επιτρόπους.

Από εκεί και πέρα το 1ο κλιμάκο του ανωτάτου δικαστηρίου θα εκδικάσει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και θα αποφανθεί για το τί οφείλουν να πράξουν οι δήμοι προκειμένου να συμμορφωθούν με την απόφαση.

Εφαρμοστέα από αρχές Ιουλίου

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, η εκδίκαση της υπόθεσης από το 1ο Κλιμάκιο του ΕΣ είναι θέμα λίγων ημερών από τη στιγμή που θα δημοσιοποιηθεί η απόφαση της Ολομέλειας.

Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα είναι εφαρμοστέα έως τις αρχές Ιουλίου, οπότε και η κυβέρνηση θα πρέπει, όπως έχει προαναγγείλλει, να κινηθεί άμεσα και με νομοθετική ρύθμιση να καλύψει, ανάλογα με τι θα περιλαμβάνει η απόφαση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμβασιούχους, αφενός σε σχέση με τα δεδουλευμένα τους και αφετέρου αναφορικά με την συνέχιση της εργασίας τους έως τα τέλη του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νυχτερινή διαρροή την 10η Μαΐου, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταδίκαζε με τριπλό τρόπο τους συμβασιούχους. Ωστόσο, καθώς, όπως προναφέρθηκε, η Ολομέλεια βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 12 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.