ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας απ΄τον ΟΑΕΔ-Δημιουργούνται 5.376 νέες θέσεις

14:15 - 13 Ιουν 2017 | Εργασιακά
Δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας απ΄τον ΟΑΕΔ-Δημιουργούνται 5.376 νέες θέσεις
Δύο νέα πακέτα κοινωφελούς εργασίας προσφέρει ο ΟΑΕΔ για αυτό το καλοκαίρι. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, συνολικά θα καλυφθούν 5.376 θέσεις εργασίας σε 17 δήμους και σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης άναψε το πράσινο φως για την πρόσληψη 3.494 ανέργων. Είναι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανάγκες σε 17 Δήμους που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

 

Πρόκειται για τους Δήμους: Περάματος, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους – Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Άρτας, Παύλου Μελά, Σαλαμίνας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού – Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορίνθου και Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

 

Πρόκειται για πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης.

 

Εκτός αυτού, οι αρχές του επόμενου μήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα πρόσκληση της κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 1.882 ανέργων που θα στελεχώσουν τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Περιφέρειες: Αττικής, Κεντρ. Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά κι μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

 

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως 431,75 ευρώ καθαρά (638,75 ευρώ ακαθάριστα), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ καθαρά (732,54 ευρώ ακαθάριστες αποδοχές). Για νυχτερινή εργασία οι καθαρές αποδοχές θα ανέρχονται σε 539,75 ευρώ και 619 ευρώ αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.