ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλημμυρισμένοι» οι κάδοι-Εγκλωβισμένοι οι συμβασιούχοι-Καθυστερεί η κυβέρνηση-Απεργεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

08:32 - 22 Ιουν 2017 | Εργασιακά
«Πλημμυρισμένοι» οι κάδοι-Εγκλωβισμένοι οι συμβασιούχοι-Καθυστερεί η κυβέρνηση-Απεργεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε μεν για λύση στο θέμα των συμβασιούχων των δήμων, ωστόσο, δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και τα σκουπίδια γίνονται... βουνό σε ολόκληρη την Αθήνα.

Οι περίπου 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους και περιμένουν μία λύση. Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

 

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα, το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι ασφαλώς εξαιρετικά ανησυχητικό, ενώ ας μην ξεχνάμε πως παράλληλα η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει πια για τα καλά και η εικόνα της πόλης δεν αποτελεί "διαφήμιση" για τη χώρα μας.

 

Η κυβέρνηση, ωστόσο,καθυστερεί να δώσει λύση και δυστυχώς, στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν μίλησε για κάποια συγκεκριμένη λύση. Κατηγόρησε τους... προηγούμενους (που σίγουρα φταίνει) και δεσμεύθηκε πως θα το λύσει. Το θέμα είνα, όμως, πότε...

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης δέχεται παράλληλα μεγάλες πιέσεις από την ΚΕΔΕ, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των συμβασιούχων και να προκηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

 

Ο δήμος από τη μεριά του απλώς συνιστά στους πολίτες να μην βγάζουν τα σκουπίδια έξω, αλλά το ερώτημα είναι, για πόσο...

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.