ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Πρέπει να ξανασυζητήσουμε το επίπεδο του κατώτατου μισθού

09:30 - 02 Ιαν 2018 | Εργασιακά
Αχτσιόγλου: Πρέπει να ξανασυζητήσουμε το επίπεδο του κατώτατου μισθού
Επαναφέροντας στο προσκήνιο της επικαιρότητας μια από τις ισχυρότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού μετά το καθεστώς στενής επιτήρησης και την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αναλυτικότερα, σε δημόσια τοποθέτησή της όπου περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "με την αποδέσμευση της χώρας από το καθεστώς της στενής επιτήρησης, η πολιτική θα μπορεί να ασκείται στη βάση των προγραμμάτων που επιλέγει ο λαός και όχι στη βάση επιβαλλόμενων μεταρρυθμίσεων".

Παράλληλα σε άλλη δημόσια τοποθέτησή της έκανε αναφορά στους στόχους του υπουργείου για το 2018 λέγοντας ότι "βασικός στόχος για τη νέα χρονιά είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και δεύτερος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό".

Στη συνέχεια -με μια ιδιαίτερα προσεκτική διατύπωση- συμπλήρωσε "πρέπει ουσιωδώς να ξανασυζητήσουμε το επίπεδο του κατώτατου μισθού και ενδεχομένως μετά την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αυτή να είναι η πρώτη κίνηση στην οποία θα προβούμε, να συζητήσουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις για μια αύξηση του κατώτατου μισθού".

Αν και η ελληνική οικονομία δεν αφήνει περιθώρια μεταβολών του κατώτατου μισθού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μειώθηκε από τα 751 στα 586 ευρώ τον μήνα, με αυτές τις δηλώσεις η Υπουργός Εργασίας συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου μεταμνημονιακού αλλά και έντονα προεκλογικού αφηγήματος για το 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.