ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσιάστηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση των ηλεκτρολόγων

16:15 - 09 Μαρ 2018 | Εργασιακά
Παρουσιάστηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση των ηλεκτρολόγων
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδος κ. Φλέγκα και τον Πρόεδρο της ΠΟΒΕΣΑ (εργοδοτικής οργάνωσης) κ. Βλασσόπουλο πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπεγράφη στις 20-02-2018 μεταξύ των μερών και το αίτημα τόσο των εργοδοτών (Βιοτέχνες, Εγκαταστάτες, Συντηρητές ανελκυστήρων) όσο και των εργαζομένων (ηλεκτρολόγων) να κηρυχθεί αυτή υποχρεωτική.

Από την μεριά του Υπουργείου χαιρετίστηκε η υπογραφή μιας ακόμη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τονίστηκε ότι η επεκτασιμότητα και η υποχρεωτικότητα έχουν ήδη νομοθετηθεί για την εφαρμογή τους από τον Αύγουστο του 2018, μετά το τέλος της μνημονιακής περιόδου.

Παράλληλα, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έτσι ώστε να ελέγχεται συστηματικά η εφαρμογή του άρθρου 4 της ΣΣΕ (περί υποχρεωτικότητας του κινητού συνεργείου συντήρησης).

Το Υπουργείο, επισημαίνει η ανακοίνωση, εργάζεται, σεβόμενο πάντα την συλλογική αυτονομία, για να υπογραφούν όσο το δυνατό περισσότερες και πιο ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις για να κανονικοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 09 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.