ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Σχεδιάζουμε πρόγραμμα μείωσης του Brain Drain

18:06 - 07 Μαϊ 2018 | Εργασιακά
Αχτσιόγλου: Σχεδιάζουμε πρόγραμμα μείωσης του Brain Drain
Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας για νέους έως 30 ετών ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο digital economy forum 2018.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπογράμμισε ότι το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας έχει ως βασικό παράγοντα τον κλάδο της Πληροφορικής και στοχεύει στην μείωση του Brain Drain.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι ‘ο τομέας της Πληροφορικής μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την εργασία. Ψάχνουμε το πως θα μπορέσουμε να αντιστοιχήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό με τις δεξιότητες που απαιτεί ο κλάδος. Έχουμε προβλέψει την δημιουργία ενός μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών εργασίας, διαμορφώνοντας μια Εθνική ψηφιακή στρατηγική, η οποία αποτελεί την βάση για την ανασύσταση της εθνικής συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες με στόχο την πάταξη του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Ένα βασικό ζήτημα που επεξεργάζεται το Υπουργείο είναι η ψηφιακή αναβάθμιση εργαλείων και υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, όπως το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα’.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.