ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Πετρόπουλος αναμένει 1δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το 2018

16:09 - 28 Ιουν 2018 | Εργασιακά
O Πετρόπουλος αναμένει 1δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το 2018
Το υπερπλεόνασμα του ΕΦΚΑ, θα ανέλθει το 2018 τουλάχιστον στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, εκτιμά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, προσθέτοντας ακόμα πως αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να σχεδιάσει πράγματα που θα κατευθύνονται στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, ο κ. Πετρόπουλος είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ότι σύντομα θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα εξειδικεύουν επακριβώς τις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θα απαλλαχθούν αναδρομικά από την καταβολή διπλών ασφαλιστικών εισφορών.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των συντάξεων, και συγκεκριμένα για το τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά για τους προ της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου συνταξιούχους (αν δηλαδή καταργηθεί ή όχι από 1/1/19), ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι «για λόγους πρέπουσας πολιτικής διαχείρισης, αυτά τα θέματα θα τα αναγγείλει ο Πρωθυπουργός».

Ανέφερε, πάντως, ότι δημιουργούνται νέες δυνατότητες από το υπερπλεόνασμα του ΕΦΚΑ, που θα ανέλθει το 2018 τουλάχιστον στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό με οποίο η κυβέρνηση δικαιούται να σχεδιάσει πράγματα που θα κατευθύνονται στον πολίτη και τις ανάγκες του, που είναι πολλές σε αρκετούς τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία, τα δημόσια έργα και η σύνταξη. «Η σύνταξη θα παρέχει επίπεδα αξιοπρέπειας» υποστήριξε ο ίδιος.

Για την έκδοση των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι το θέμα θα διευθετηθεί πλήρως εντός του 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.