ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρόπουλος:Η μείωση της ανεργίας αντανακλά τη θετική πορεία της οικονομίας

12:54 - 10 Αυγ 2018 | Εργασιακά
Πετρόπουλος:Η μείωση της ανεργίας αντανακλά τη θετική πορεία της οικονομίας
Την αισιοδοξία του για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και τη θετική πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2018 διαμορφώθηκε στο 19,5%, έναντι του αναθεωρημένου προς τα πάνω 21,7% τον Μάιο του 2017 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 20% τον Απρίλιο του 2018.

Το ποσοστό ανεργίας τώρα βρίσκεται στα επίπεδα του 2012 δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας ότι «ταχύτερα εκτοξεύεται η ανεργία από ό,τι καταπολεμάται. Θέλει καιρό να ρίξεις την ανεργία, ενώ με τα μέτρα της οικονομικής κατάρρευσης, που έφεραν τα μνημόνια, είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, η οποία έφτασε και ξεπερνούσε το 27%».

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε  ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είχαμε διπλασιασμό των εξαγωγών «και αυτό δείχνει μία τάση πολύ καλή, η οποία μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον, επομένως και για τη μείωση της ανεργίας, καθώς επιβεβαιώνεται ότι η πορεία της οικονομίας είναι όχι απλά ανθεκτική, είναι παραγωγική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.