ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παζάρι για τις μηνιαίες δόσεις σε ΕΦΚΑ-ΔΟΥ για συνταξιούχους μισθωτούς

08:36 - 05 Οκτ 2018 | Εργασιακά
Παζάρι για τις μηνιαίες δόσεις σε ΕΦΚΑ-ΔΟΥ για συνταξιούχους μισθωτούς
Μέρος της λύσης του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους που αναζητεί η κυβέρνηση είναι και αυτό που αφορά τους μικρομεσαίους και μισθοσυντήρητους όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι, σε συνεννόηση με τους θεσμούς, να αναζητηθεί ένας τρόπος να αποπληρωθούν μέρος ή το σύνολο  των οφειλών που ανήκουν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και λιμνάζει. Γι αυτό στο τραπέζι έχει μπει σχέδιο για παροχή πολλών δόσεων ώστε να αποπληρωθεί. Αυτό βέβαια πρέπει να περάσει από τους θεσμούς που γενικά είναι κατά τέτοιων ρυθμίσεων κι έχουν βάλει πολλές φορές φρένο στην υπαγωγή κατηγοριών οφειλετών στις 120 δόσεις,

Πάντως ο υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έχουν κάνει λόγο  για μια νέα τέτοια ρύθμιση. Ήδη οι συζητήσεις με τους δανειστές έχουν προχωρήσει κι αναμένεται οι αλλαγές να νομοθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πιο πιθανόν είναι η όποια πρόβλεψη να ισχύσει άπαξ ώστε να έχει χαρακτήρα άμεσο και προσωρινό. Επίσης στόχος είναι να ενταχθούν οι συνταξιούχων  και μισθωτοί που πληρούν όμως συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια κι έτσι να έχουν εναλλακτική πέρα από τις 12 δόσεις.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 05 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.