ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι και «ευέλικτοι»,οι πλέον απαισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον

07:44 - 10 Οκτ 2018 | Εργασιακά
Νέοι και «ευέλικτοι»,οι πλέον απαισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον
Έρευνα της ΓΣΕΕ φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη μεγάλη αβεβαιότητα που υπάρχει στις μέρες μας στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Αποτελεί δε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι οι νέοι της χώρας με σε πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρούν ότι η ζωή τους δύσκολα θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Το 70% των νέων εργαζόμενων (25 έως 44 ετών) και 7 στους 10 ευέλικτα απασχολούμενους δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας τους επερχόμενους μήνες αναδεικνύοντας την παγίωση μιας γενικευμένης θεώρησης μηδενικών προσδοκιών, που ασφαλώς τροφοφοτεί και το brain drain.

Ταυτόχρονα, το 66% των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα διατηρούν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των αμοιβών τους το επόμενο εξάμηνο ενώ μόλις 1 στους 4 δηλώνει ότι ο εργοδότης του σέβεται πλήρως τα θεσμοθετημένα εργασιακά του δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, ενδεικτικό του τεράστιου, σε ένταση και έκταση, ζητήματος της εργασιακής ανασφάλειας είναι πως μόνο το 55% εμφανίζονται βέβαιοι για τη διατήρηση της δουλειάς τους στους προσεχείς έξι μήνες, με το ποσοστό της «σιγουριάς» να υποχωρεί στο 31% για τους μερικώς απασχολούμενους.

Είναι πρόδηλο από μια ακόμη κοινωνική έρευνα ότι η σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Τα πλήγματα που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα έχουν διαμορφώσει ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο μοιάζει πια παγιωμένο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 10 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.