ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εκτίμηση της Αχτσιόγλου για τα αναδρομικά

16:27 - 06 Νοε 2018 | Εργασιακά
Η εκτίμηση της Αχτσιόγλου για τα αναδρομικά
Αναφερόμενη στην απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά σε συνταξιούχους, η Έφη Αχτσιόγλου εκτίμησε πως δεν θα ευδοκιμήσει σε επόμενους βαθμούς.

Η υπουργός Εργασίας τόνισε συγκεκριμένα πως «δεν θέλω να προκαταλάβω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ωστόσο βάσει των δεδομένων από την απόφαση - πιλότο του ΣτΕ για τα αναδρομικά και τη θεσμική αναμόρφωση που έγινε από την παρούσα κυβέρνηση, δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό να ευδοκιμήσει αυτή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου και σε επόμενους βαθμούς».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «επιχείρηση παραπληροφόρησης από συγκεκριμένα ΜΜΕ», ενώ τόνισε πως «χτίζονται δικηγορικές καριέρες».

Όπως ανέφερε, «το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη - Βρούτση περικόπηκαν οριζοντίως οι συντάξεις», ενώ συμπλήρωσε πως το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές του 2012 ήταν αντισυνταγματικές, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σημείωσε, δε, πως η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου στη Θεσσαλονίκη ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά.  «Αυτή η απόφαση αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ και έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου», πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως δεν εκτιμά ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 06 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.