ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι γλιτώνουν το «ψαλίδι» μετά την απόσυρση της περικοπής συντάξεων

11:20 - 17 Νοε 2018 | Εργασιακά
Ποιοι γλιτώνουν το «ψαλίδι» μετά την απόσυρση της περικοπής συντάξεων
Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι γλυτώνουν ψαλίδι από 5 έως 350 ευρώ το μήνα από τις συντάξεις τους, από την απόσυρση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων που αναμένεται στο Eurogroup.

Μεγάλοι κερδισμένη της απόφασης θα είναι οι παλαιοί συνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη άνω των 1.200 ευρώ, 35-40 έτη ασφάλισης και τελευταίες αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ. Παράλληλα, μικρότερης κλίμακας κέρδη θα δουν οι συνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη 900 έως 1.000 ευρώ με 30-36 έτη ασφάλισης. Επίσης, μετά την απόσυρση του μέτρου το ψαλίδι αποφεύγουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 700 έως 750 ευρώ. Θετική επίδραση θα δουν και οι διπλοσυνταξιούχοι οι οποίοι αναμένονταν να έχαναν περίπου 350 ευρώ τον μήνα από τη βασική σύνταξή τους.

«Ανάσα» αναμένεται να πάρουν και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Ειδικότερα για αυτούς με αρκετά έτη υπηρεσίας οι  διαφορές παλαιών - νέων συντάξεων θα υπερβούν το όριο των 300 ευρώ.  Επιπρόσθετα, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει ασφαλιστικό χρόνο από 30ετία και άνω και έχουν μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών 1.200-1.300 ευρώ και άνω, θα έχαναν από 180 έως 240 ευρώ από τον επανυπολογισμό και άρα μετά την απόσυρση του μέτρου θα ευνοηθούν.  

Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ που ανήκουν σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, οι οποίοι προέρχονται από τα πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ ή ΤΣΑ, θα «μετρούσαν» μεγάλες απώλειες αν εφαρμοζόταν το μέτρο της προσωπικής διαφοράς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως λιγότερο θιγόμενοι φαίνεται ότι θα ήταν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, σε σχέση με τους λοιπούς, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.