ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνωστισμός αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

10:04 - 10 Δεκ 2018 | Εργασιακά
Συνωστισμός αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα
Η καταγραφή στην ειδική φόρμα στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα του κινητού τηλεφώνου μπορεί να αποβεί σωτήρια καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας για άρση προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν καταγεγραμμένα κάποια προβλήματα ειδικά με το θέμα της πρώτης κατοικίας ενώ ήδη από το Σάββατο έγινε αναβάθμιση του δικτυακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ΗΔΙΚΑ, έως χθες το απόγευμα, δηλαδή με τη συμπλήρωση περίπου 24 ωρών λειτουργίας της πλατφόρμας, από τις 438.053 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, το 20% είχαν απορριφθεί , ενώ από τις 103.610 που ήταν σε εκκρεμότητα, η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται ότι θα είχε προβλήματα αποδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 17,5% των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, δηλαδή 22.748, ήταν λόγω του ότι οι αιτούμενοι δεν πληρούσαν το κριτήριο της 5ετούς μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα. 

Από τις περίπου 351.000 αιτήσεις, που είχαν εγκριθεί ως χθες το απόγευμα, το μέσο μέρισμα στους δικαιούχους ανέρχεται σε 477,94 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέσο επίδομα (630,27 ευρώ) αντιστοιχεί στο πρώτο εισοδηματικό κλιμάκια, άρα πρόκειται για νοικοκυριά ως επί το πλείστον 4μελή, με εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το μέσο μέρισμα στην κανονική περίοδο (είχε δοθεί ολιγοήμερη παράταση) είχε διαμορφωθεί στα 586,74 ευρώ. 

Εν τω μεταξύ παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή της Απόφασης για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, που όπως πέρσι, θα λάβει τη μορφή επιπλέον αναδρομικής επιδότησης στους δικαιούχους της περιόδου 2017- 2018. Το κονδύλι δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. Ευρώ. Με δεδομένο, δε, ότι αυτή η αυξημένη επιδότηση δεν θα περιοριστεί, όπως πέρσι, σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές (Α’ Ζώνη), αλλά θα μοιραστεί αναλογικά σε όλη την Επικράτεια, το τελικό ποσό για τους δικαιούχους θα είναι μικρό. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.