ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία ΝΔ: Η κυβέρνηση «πάγωσε» τις μηνιαίες εκθέσεις του Ήλιος

20:01 - 01 Ιουν 2019 | Εργασιακά
Καταγγελία ΝΔ: Η κυβέρνηση «πάγωσε» τις μηνιαίες εκθέσεις του Ήλιος
Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση «πάγωσε» την έκδοση των μηνιαίων εκθέσεων του συστήματος «Ήλιος» για τις συντάξεις, προχώρησε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Η κυβέρνηση, σε μια προφανή προσπάθεια να αποκρύψει ότι οι νέες συντάξεις, λόγω της διαρκώς αυξανόμενης επίδρασης του νόμου Κατρούγκαλου, είναι σημαντικά μειωμένες, αλλά και ότι ο ρυθμός χορήγησής τους έχει σχεδόν μηδενιστεί, πάγωσε την έκδοση των μηνιαίων εκθέσεων του συστήματος “ΗΛΙΟΣ”» γνωστοποίησε, χαρακτηριστικά, ο «γαλάζιος» βουλευτής τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στον έκτο μήνα του έτους και δεν έχει δημοσιευθεί ούτε μία μηνιαία έκθεση για το 2019».

«Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το “ΗΛΙΟΣ” δεν αναπτύχθηκε καθόλου στην κατεύθυνση της παροχής επιπλέον ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους. Αντί αυτών το υπουργείο Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ εστίασε όλη του την προσοχή στην απόκρυψη των μειώσεων που επέβαλε, αναστέλλοντας επί μακρόν την έκδοση των μηνιαίων εκθέσεων προφασιζόμενο επουσιώδεις βελτιώσεις στην παρουσίαση των στοιχείων» υποστήριξε ο κ. Βρούτσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «όταν τελικά τους επιβλήθηκε από τους θεσμούς η έκδοση μηνιαίων εκθέσεων, προσπάθησαν να θολώσουν την εικόνα προσθέτοντας, για παράδειγμα, στα ποσά της μέσης σύνταξης τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ και ΑΚΑΓΕ», ενώ δεσμεύτηκε ότι «πολύ σύντομα το ασφαλιστικό σύστημα θα επανέλθει κάτω από το φως του “ΗΛΙΟΣ”, που θα αναδείξει όλες τις αλχημείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Το «Ήλιος» συνιστά ένα σύστημα ελέγχου, ενημέρωσης και παρακολούθησης των δεδομένων κοινωνικής ασφάλισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο εισήχθη στην Ελλάδα το 2013.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 01 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.