ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογράφεται σήμερα η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης

09:24 - 19 Αυγ 2019 | Εργασιακά
Υπογράφεται σήμερα η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης
Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η εγκύκλιος, που θα καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης, δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο Σύστημα Εργάνη τους λόγους, για τους οποίους απέλυσε έναν εργαζόμενο του.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Βρούτσης, καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το μεσαιωνικό, όπως χαρακτήρισε, πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ, και έτσι κανένας πλέον εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του.

Επιπλέον, στα μέσα Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ στο Έντυπο Ε6 - Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση) και προστέθηκε νέο πεδίο στο οποίο θα αναφέρεται ο βάσιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου, ο οποίος θα επιλέγεται από μία λίστα τιμών που θα δίνει τρεις επιλογές, όπως αυτές καθορίζονται από το άρθρο 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4359/2016 (Α' 5) ως εξής:

1. Ικανότητα εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας.
2. Συμπεριφορά του εργαζομένου.
3. Λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης.  

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 19 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.