ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Εργασίας: Σχέδιο για χορήγηση αδειών σε εργαζόμενους γονείς

22:19 - 10 Μαρ 2020 | Εργασιακά
Υπουργείο Εργασίας: Σχέδιο για χορήγηση αδειών σε εργαζόμενους γονείς
Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο για τη χορήγηση άδειας γονικής «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών, προκειμένου να διευκολύνει γονείς των μαθητών που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τους για 14 ημέρες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού.

Το σχέδιο αυτό συζητείται μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιληφθεί σε ΠΝΠ για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τα εξής χαρακτηριστικά:

– χορήγηση άδειας 15 ημερών για τη μητέρα και 15 ημερών για τον πατέρα

– ηλικιακό όριο του μαθητή, προκειμένου να δοθούν άδειες για γονείς μαθητών έως και του γυμνασίου,

– το κόστος για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού θα επιμεριστεί μεταξύ του εργαζόμενου αφαιρώντας μέρες από την κανονική άδεια, του εργοδότη με καταβολή των αποδοχών για ένα μέρος της άδειας, αλλά και κράτους με επιδότηση ενός χρονικού τμήματος της άδειας.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν την Τρίτη και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:

1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

«Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα €718 για εργαζόμενους σε εταιρείες που κλείνουν, λόγω κορονοϊού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.