ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πανικό πολλές επιχειρήσεις- Κύμα 40.000 απολύσεων μέσα στον Μάρτιο

09:11 - 19 Μαρ 2020 | Εργασιακά
Σε πανικό πολλές επιχειρήσεις- Κύμα 40.000 απολύσεων μέσα στον Μάρτιο
Από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, 18 του μηνός, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας, σε μία ένδειξη πανικού από τους επιχειρηματίες έναντι της πανδημίας του κορονοϊού και την επίδραση που αναμένεται να έχει στην οικονομία της χώρας.

Αυτό το κύμα απολύσεων ήταν που ανάγκασε την κυβέρνηση να βάλει ρήτρα μη απόλυσης σε όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό και τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για δραματική κατάσταση και δημοσίευσε στοιχεία του συστήματος Εργάνη για πρώτη φορά, πριν κλείσει ο μήνας.

«Οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Απαγορεύεται η απόλυση από σήμερα [...] δεν μπορούμε να έχουμε αναδρομική ισχύ στο μέτρο το συγκεκριμένο» είπε ακόμη ο υπουργός, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Κατά την παρουσίαση των έκτακτων οικονομικών μέτρων για τις επιχειρήσεις, ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι «ρήτρα» για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.