ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισθολογική ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κράτους - εργοδοτών από 15 Ιουνίου

12:59 - 29 Μαϊ 2020 | Εργασιακά
Μισθολογική ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κράτους - εργοδοτών από 15 Ιουνίου
Aπό τις 15 Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με τον οποίο το υπουργείο Εργασίας δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώνει έως και κατά 50% τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των εργαζομένων, καθώς και το μισθό τους. Το κράτος καλύπτει το 60% του μισθού που χάνεται.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή παρουσιάζονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 15 Οκτωβρίου.

Η τροπολογία επιβεβαιώνει ότι μεταξύ άλλων ότι στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα μπορούν να ενταχθούν μέρος ή το σύνολο των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης και εξαρτημένης σχέσης εργασίας για εταιρείες που έχουν μείωση του τζίρου τους κατά 20%. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή της εργασιακής σχέσης. 

Το κράτος θα χρηματοδοτεί το 60% των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.

Τις ασφαλιστικές εισφορές θα τις καλύπτει ο εργοδότης επί του ονομαστικού μισθού των εργαζομένων. Στην περίτπωση που ο μισθός είναι χαμηλότερος του κατώτατου μισθού, το κράτος θα αναπληρώνει τη διαφορά. 

Στα συνημμένα ολόκληρη η τροπολογία

 
Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 29 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.