ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Voucher για βρεφονηπιακούς και σε εργαζόμενες μητέρες του Δημοσίου

10:21 - 07 Ιουν 2020 | Εργασιακά
Voucher για βρεφονηπιακούς και σε εργαζόμενες μητέρες του Δημοσίου
Συνολικά 15.000 μητέρες, οι οποίες εργάζονται στο δημόσιο τομέα, αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως διαβεβαίωσε το πρωί της Κυριακής η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μιχαηλίδου γνωστοποίησε ότι αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ σε κάθε μέλος της οικογενείας. 

Επίσης, έκανε γνωστό ότι μέσω πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας θα μπορούν να παίρνουν οι μητέρες το κουπόνι των 180 ευρώ. 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν σχεδόν 100.000 δικαιούχοι. Δηλαδή οι δικαιούχοι αυξήθηκαν κατά 18% από ό,τι στο παρελθόν.

Οι προδιαγραφές για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης, κ. Μιχαηλίδου προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας τους.

Τα μέτρα που περιγράφονται στην εγκύκλιο αφορούν τόσο τις προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων, όσο και την προσέλευση και μεταφορά παιδιών από και προς αυτές, καθώς και τους γενικούς κανόνες υγιεινής όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων όπως:

  • Ο διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
  • Επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.
  • Η χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και η αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες
  • Η αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.