ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα αναμένονται οι πληρωμές για την αποζημίωση των 534 ευρώ

08:00 - 12 Ιουν 2020 | Εργασιακά
Σήμερα αναμένονται οι πληρωμές για την αποζημίωση των 534 ευρώ
Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να καταβληθεί τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όλες τις κατηγορίες των μισθωτών που παρέμειναν σε παράταση αναστολής τον Μάιο.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

  • Εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.
  • Εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής
  • Εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ήταν πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε ότι οι πληρωμές θα ξεκινούσαν από 5 έως 10 Ιουνίου σε εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές για όλο τον Μάιο και από 10 έως 12 Ιουνίου σε εκείνους που ανήκουν σε επιχειρήσεις οι οποίες επαναλειτούργησαν μέσα στο μήνα.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί για όλους σήμερα, Παρασκευή.

Το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού υπολογίζεται στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής και φθάνει έως τα 534 ευρώ για ολόκληρο τον Μάιο.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, έληξε η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που διεκδικούν το επίδομα με την ημερομηνία πληρωμής του να παραμένει, προς το παρόν, άγνωστη.

Άγνωστο, όμως, παραμένει και το τι θα γίνει με τους ελεύθερους επιχειρηματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις που είχαν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου. Οι δύο παραπάνω κατηγορίες εκτιμούσαν πως συνεχίζουν να εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο και πως δικαιούνται και αυτοί το επίδομα των 534 ευρώ, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 11 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.