ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεκλείδωσε» η αποζημίωση 534 ευρώ και για ελεύθερους επαγγελματίες

14:59 - 15 Ιουν 2020 | Εργασιακά
«Ξεκλείδωσε» η αποζημίωση 534 ευρώ και για ελεύθερους επαγγελματίες
Ευχάριστη είδηση για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που έστω και καθυστερημένα καθίστανται δικαιούχοι για το επίδομα των 534 ευρώ του Μαϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, που παρέμειναν κλειστοί τον μήνα Μάιο, έχει υπογραφεί και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ αναμένεται άμεσα. 

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι περίμεναν εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πληρώνονταν, η δική τους αποζημίωση "αγνοούνταν". Έστω και καθυστερημένα, ήρθε λοιπόν και η δική τους σειρά να πληρωθούν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στον Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Οι δικαιούχοι πρέπει να σημειωθεί πως θα εισπράξουν έκτακτη ενίσχυση 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαίου και μετά. Όσοι έμειναν κλειστοί όλο τον μήνα, θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το ποσό των 534 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα εισπράξουν 18 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν δούλεψαν.

Αναμένονται λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες πληρωμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.