ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά το πρόγραμμα για τις 100.000 θέσεις εργασίας-Οι προϋποθέσεις ένταξης

08:06 - 01 Οκτ 2020 | Εργασιακά
Ξεκινά το πρόγραμμα για τις 100.000 θέσεις εργασίας-Οι προϋποθέσεις ένταξης
Από σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ξεκινά να «τρέχει» από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ΚΥΑ υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα αφορά την 6μηνη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και σε αυτό εντάσσονται μόνο οι νεοπροσλαμβανόμενοι από 1η Οκτώβρη με πλήρη ή μερική απασχόληση. Επιπλέον, για τους μακροχρόνια ανέργους επιδοτείται ένα επιπλέον ποσό, ύψους 200 ευρώ. Οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται με υπεύθυνη δήλωση ένταξης μέσω του προγράμματος «Εργάνη».

Προϋποθέσεις

Τόσο οι εργοδότες όσο και οι ενδιαφερόμενοι, για να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα:

- Η επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει για έξι μήνες τον αριθμό των εργαζόμενών της, όπως και όσους θα προσλάβει μέσω του προγράμματος επιδότησης εισφορών.

- Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις, μία ή περισσότερες φορές θα πρέπει υπευθύνως να δηλώνει ότι

α) είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές της προς το Δημόσιο και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και

β) θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζόμενων για το διάστημα επιδότησης της νέας θέσης εργασίας.

- Εξαιρούνται από τον ίδιο αριθμό των εργαζομένων όσοι παραιτούνται, όσοι συνταξιοδοτούνται και όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν εντός του εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι ο νεοπροσληφθείς, κατά τη στιγμή της πρόσληψής του, δεν πρέπει να έχει ενεργή σύμβαση εργασίας για τουλάχιστον έναν μήνα.

Μετά το εξάμηνο δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προστασίας και ο εργοδότης κρατά τον μισθωτό εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.