ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασία: Ευελιξία, ηλεκτρονική κάρτα και υπερωρίες σε νομοσχέδιο

13:17 - 29 Οκτ 2020 | Εργασιακά
Εργασία: Ευελιξία, ηλεκτρονική κάρτα και υπερωρίες σε νομοσχέδιο
Επί τάπητος του υπουργικού συμβουλίου τίθεται το νέο Εργασιακό, καθώς από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση θα γίνει η παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας» που περιλαμβάνει θέματα του χρόνου εργασίας, υπερωριών, συνδικαλιστικών αδειών, της ηλεκτρονικής κάρτας, άρα και του ηλεκτρονικού ωραρίου, που θεωρητικά θα λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλείδα και για την τηλεργασία.

Οι βασικοί άξονες του νέου Ν/Σ αναμένεται πάντως να πυροδοτήσουν νέο γύρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης καθώς το όλο σχέδιο, παίρνει το δρόμο για τη δημόσια διαβούλευση και τη Βουλή.

Λίγο μετά τη θύελλα για τον Πτωχευτικό αλλά και την εντεινόμενη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας, το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει σε τροχιά ευελιξίας τις εργασιακές σχέσεις και να απαντήσει στα νέα δεδομένα , με την καθιέρωση της τηλεργασίας.

Ήδη η αντιπολίτευση «ακονίζει» τα μαχαίρια στέλνοντας μηνύματα ότι δε θα πρέπει να ανατραπούν κεκτημένα, όπως η πληρωμή των υπερωριών και ο σεβασμός του 8ώρου.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, δεν ευσταθούν οι αιτιάσεις περί απλήρωτων υπερωριών. Τονίζουν δε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι απλώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με μεγαλύτερη ευελιξία και η άρση στρεβλώσεων όπως της πολυμορφίας ορθών υπερωριών. Αυτό που τονίζουν, δε, οι ίδιες πηγές είναι ότι οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα με ρεπό. Ειδικότερα, το άρθρο 42 του 3986 του 2011 ορίζει ότι «σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται συμβατικό ωράριο εργασίας έως 40 ωρών εβδομαδιαίως, επιτρέπεται για μία χρονική περίοδο (περίοδος αυξημένης απασχόλησης) ο εργαζόμενος να απασχολείται 2 ώρες την ημέρα επιπλέον των 8 ωρών, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιπλέον των 40 (ή του μικρότερου συμβατικού ωραρίου) ώρες εργασίας την εβδομάδα αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας μιας άλλης χρονικής περιόδου (περίοδος μειωμένης απασχόλησης). Αντί της παραπάνω μειώσεως των ωρών εργασίας, επιτρέπεται να χορηγείται στον εργαζόμενο ανάλογη ημερήσια ανάπαυση (ρεπό) ή συνδυασμός μειωμένων ωρών εργασίας και ημερών αναπαύσεως. Το χρονικό διάστημα των περιόδων αυξημένης και μειωμένης απασχόλησης δεν υπερβαίνει συνολικά τους έξι (6) μήνες σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών (περίοδος αναφοράς)».

Στην Αντιπολίτευση πάντως επισημαίνουν ότι οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις φέρνουν de facto κατάργηση της υπερεργασίας, η οποία αμείβεται με προσαύξηση 20% επί του ωρομισθίου.

Αξίζει να σημειωθεί στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη προβλέπεται ένα ενιαίο σύστημα υπερωριών, με όριο για κάθε κλάδο οικονομίας τις 60 ώρες ανά εξάμηνο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.