ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστερήσεις καταγγέλλουν οι άνεργοι στα επιδόματα-Κίνδυνος να… ξεμείνουν στις γιορτές

11:13 - 25 Δεκ 2020 | Εργασιακά
Καθυστερήσεις καταγγέλλουν οι άνεργοι στα επιδόματα-Κίνδυνος να… ξεμείνουν στις γιορτές
Χιλιάδες εργαζόμενοι διαμαρτύρονται πως θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς επίδομα ανεργίας, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.

Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους, κυρίως ξενοδοχοϋπαλλήλους, αλλά και εποχικούς υπαλλήλους της εστίασης, που έπαιρναν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ έως και τον Οκτώβριο και στη συνέχεια υπέβαλαν αίτηση για την επιδότηση ανεργίας. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι καταγγέλλουν καθυστερήσεις και απορριπτικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΔ ισχυρίζεται πως χρειάζονται κατά μέσο όρο 45 ημέρες από την στιγμή της αίτησης μέχρι να πληρωθεί το επίδομα ανεργίας. Παράλληλα, σημειώνει πως 90 ημέρες είναι το ανώτατο όριο, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Γι’ αυτό και όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, θα καταφέρουν να πληρωθούν πριν την Πρωτοχρονιά. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν από τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως χθες, Παραμονή Χριστουγέννων, ήταν ημέρα πληρωμών για τον ΟΑΕΔ. Συνολικά, 4.800 μακροχρόνια άνεργοι πληρώθηκαν την εφάπαξ επιδότηση των 400 ευρώ, 15.000 άνεργοι πληρώθηκαν το δώρο Χριστουγέννων και 19.000 άνεργοι πληρώθηκαν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.