ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκρεμείς συντάξεις: Ό,τι έχει υποβληθεί πριν το 2019 έχει εκκαθαριστεί

19:47 - 28 Αυγ 2022 | Εργασιακά
Εκκρεμείς συντάξεις: Ό,τι έχει υποβληθεί πριν το 2019 έχει εκκαθαριστεί
Έχουν εκκαθαριστεί και δοθεί στους δικαιούχους το 95% των κύριων συντάξεων, οι αιτήσεις των οποίων υποβλήθηκαν από το 2016 έως και τις 31 Ιουλίου 2022, ενημέρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

Εκκρεμεί μόλις ένα 5%, που πρόκειται να δοθεί στο επόμενο διάστημα συμπλήρωσε, ενσωματώνοντας ουσιαστικά και τα στοιχεία του Αυγούστου που θα τα έχουμε αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως επισήμανε κάποιες περιφέρειες έχουν πετύχει εξαιρετικά ποσοστά στην έκδοση εκκρεμών συντάξεων, όπως το Νότιο Αιγαίο, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία. Ξεκαθάρισε πως “ό,τι είχε υποβληθεί πριν το 2019 έχει εκκαθαριστεί”, με εξαίρεση κάποιες ανελαστικές αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Όπως ενημέρωσε, ανελαστικές αιτήσεις συνταξιοδότησης, είναι εκείνες που με υπαιτιότητα του ασφαλισμένου και όχι του ΕΦΚΑ δεν μπορούν να προχωρήσουν. Είτε γιατί υπάρχουν χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, είτε δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί, είτε γιατί δεν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

“Όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις έχουν εκκαθαριστεί στο απόλυτο” διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: “Για το 2022 έχει εκδοθεί το 83% των κύριων συντάξεων που έχει υποβληθεί μέσα στο έτος. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέσα στο 2022 βγαίνουν στους 3-4 μήνες. Υπάρχουν περιπτώσεις που βγαίνουν στις 60 ημέρες”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.