ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Home office: Μη μείνεις ποτέ χωρίς...

15:21 - 25 Νοε 2022 | Εργασιακά
Home office: Μη μείνεις ποτέ χωρίς...
Ο covid μας άλλαξε συνήθειες, ειδικά στον τρόπο εργασίας. Το home office φαίνεται πως ήρθε για να… μείνει! Το σωστό γραφείο όμως θέλει και τα αναλώσιμα του. Τι εννοούμε; Πάμε να στα εξηγήσουμε.

Το home office έχει αρκετά πλεονεκτήματα, ρυθμίζεις το ωράριο σου και έχεις την άνεση σου. Από την άλλη όμως, έχεις την αποκλειστική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του. Αυτό που μπορεί να διαταράξει κάθε ροή εργασίας είναι να ξεμείνεις από αναλώσιμα!

Και επειδή ο νόμος του Μέρφυ είναι πάντα εκεί για να μας δυσκολέψει, την πατάμε πάντα από τα αυτονόητα. Πάμε να δούμε τη λίστα με τα αναλώσιμα που πρέπει να έχεις ώστε να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο.

Προσοχή. Η λίστα περιέχει τα απαραίτητα. Εσύ από τη μεριά σου πρέπει να ορίσεις τις σωστές ποσότητες. Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να καταλήξεις με ένα home office γεμάτο υλικά που δεν χρειάζεσαι και δεν καταναλώνεις. Φτιάξε μια λίστα στην οποία θα σημειώσεις τις σωστές ποσότητες και φρόντισε να έχεις σταθερές περιόδους αγορών.

home office 001

  1. Αναλώσιμα Εκτύπωσης

Όσο και αν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις από την οθόνη ή το tablet σου, συχνά θα χρειαστεί να εκτυπώσεις κάτι. Μια αποτυχημένη εκτύπωση είτε επειδή έχεις ξεμείνει από μελάνι είτε από χαρτί είναι ικανή να σου τινάξει όλο το πρόγραμμα στον αέρα. Απέχουμε πολύ από paperless διαδικασίες και ακόμα και αν εσωτερικά στη δουλειά σου όλα είναι digital όλο και κάποια φόρμα θα πρέπει να τυπώσεις.

Η συμβουλή μας είναι να έχεις πάντα ένα σετ μελανιών stand by. Πρόσεξε μόνο τις ημερομηνίες λήξης ειδικά αν έχεις inkjet εκτυπωτή. Τα toner για laser έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, τα μελάνια όχι τόσο. Επίσης έχε πάντα ένα πακέτο χαρτί κλειστό. Συμπληρωματικά μικρές συσκευασίες από ετικέτες μπορεί να σου είναι χρήσιμες μαζί με φακέλους διαφόρων μεγεθών.

  1. Υλικά Γραφείου

Εδώ πρέπει να προσαρμόσεις λίγο τη λίστα αναλόγως με τις συνήθειες σου. Αν λειτουργείς με χειρόγραφες σημειώσεις πρέπει να έχεις πάντα εύχρηστα σημειωματάρια, post it και υλικά γραφής. Είσαι τύπος που σημειώνει με μολύβι; Θες ξύστρες, γόμες και μολύβια σε διάφορα σημεία. Αντίστοιχα αν προτιμάς το μελάνι να έχεις wipe out και αρκετά στυλό.

Αν οι σημειώσεις σου είναι ψηφιακές θα χρειαστείς μόνο συμπληρωματικά αναλώσιμα για τις εκτυπώσεις σου. Δηλαδή συνδετήρες, συρραπτικά και διαφάνειες.

Τέλος παρότι δεν είναι ακριβώς αναλώσιμο καλό είναι να έχεις και μερικά usb sticks μικρής (μέχρι 2gb) και μεσαίας (μέχρι 8gb) χωρητικότητας. Όσο καλό ιντερνέτ και αν έχεις πάντα θα χρειαστεί να μεταφέρεις κάποια αρχεία σε φυσικό μέσο.

home office 002

  1. Ηλεκτρολογικά

Με ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια οι μπαταρίες είναι βασικό υλικό για κάθε γραφείο. Αν δεν θες να «κλέβεις» τις μπαταρίες από τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης σου για να μην διακόπτεις την ροή εργασίας σου φρόντισε να έχεις πάντα στο συρτάρι σου ένα πακέτο μπαταρίες ΑΑ και ένα ΑΑΑ.

Τέλος φρόντισε να έχεις λάμπες για τα φωτιστικά του γραφείου σου. Ειδικά αν χρησιμοποιείς κάποιο φωτισμό γραφείου για ενίσχυση της συγκέντρωσης πρέπει να έχεις πάντα μια τουλάχιστον λάμπα στο συρτάρι σου!

Pro Tip: Έχε πάντα σε ένα συρτάρι επιπλέον καλώδια USB για όλα τα περιφερειακά σου.

home office 003

  1. Υλικά Καθαρισμού

Πέρα από τα κλασσικά καθαριστικά που έχεις πάντα στο σπίτι ένα home office έχει και λίγο πιο ειδικές ανάγκες. Πρέπει να έχεις καθαριστικά για το πληκτρολόγιο σου, σίγουρα μια φιάλη πεπιεσμένου αέρα και ότι καθαριστικό (υγρό ή αφρό) προτιμάς. Επίσης ειδικά πανάκια και καθαριστικά για την οθόνη σου.

Φτιάξε τις δικές σου λίστες και προγραμμάτισε τις αγορές σου για να έχεις πάντα τα απαραίτητα αναλώσιμα στην διάθεση σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 25 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.