ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ILO: Προβλέπει συρρίκνωση της παγκόσμιας απασχόλησης το 2023

11:52 - 16 Ιαν 2023 | Εργασιακά
ILO: Προβλέπει συρρίκνωση της παγκόσμιας απασχόλησης το 2023
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) αναμένει πτώση του αριθμού των ατόμων που έχουν θέση εργασίας παγκοσμίως το 2023, προβλέποντας γενικότερη υποχώρηση της απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον οργανισμό, η παγκόσμια απασχόληση θα υποχωρήσει κατά 1% για το 2023 έναντι ενίσχυσης 2% το 2022. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η «σφιχτή» νομισματική πολιτικών των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Παράλληλα, ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 εκατ. άτομα, φτάνοντας τα 208 εκατ. άτομα.

Η δυσκολία για νέες θέσεις εργασίας θα επηρεάζει τις χώρες καθώς ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. «Δεν περιμένουμε πως οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα στην πανδημία να ανακτηθούν πριν από το 2025» σημειώνει η έκθεση.

«Η επιβράδυνσης στην παγκόσμια αγορά εργασίας σημαίνει πως πιθανά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δεχτούν θέσεις εργασίας χαμηλότερης ποιότητας, συχνά με πολύ χαμηλό μισθό και με ανεπαρκείς ώρες» καταλήγει ο οργανισμός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.