ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατώτατος μισθός: Αύριο (17/3) στις 11:00 ανακοινώνεται η αύξηση

17:58 - 16 Μαρ 2023 | Εργασιακά
Κατώτατος μισθός: Αύριο (17/3) στις 11:00 ανακοινώνεται η αύξηση
Αύριο, Παρασκευή 17 Μαρτίου, θα ανακοινωθεί η αύξηση για τον κατώτατο μισθό.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα έχει την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας βρέθηκε καλεσμένος, το βράδυ της Τρίτης (14/3), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου τόνισε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό «θα είναι σημαντική».

«Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» είχε αναφέρει στην συνέντευξή του.

Όσο για το ποια επιδόματα θα συμπαρασύρει είπε πως «Το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει στα 800 ευρώ, λέγοντας ότι «δεν θα έχει το 8 μπροστά το ποσό».

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», είχε δηλώσει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.