ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΕΠΕ: Σημαντική επιβάρυνση από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα

18:02 - 10 Φεβ 2010 | Φορολογία
Ο κλάδος εμπορίας πετρελαιοειδών θα έχει σημαντική οικονομική επιβάρυνση κυρίως λόγω της αύξησης των αναγκαίων κεφαλαίων κινήσεως, δήλωσε, μεταξύ άλλων, σχετικά με την πρόσφατη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ).

Ειδικότερα, ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει τα εξής:

''1. Σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο προβλέπεται αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου 2010.

2. Κατανοούμε τη σκοπιμότητα αυτών των αυξήσεων λόγω των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών περιστάσεων.

Θα θέλαμε ωστόσο να κάνουμε γνωστό ότι ο Κλάδος εμπορίας πετρελαιοειδών θα έχει σημαντική οικονομική επιβάρυνση κυρίως λόγω της αύξησης των αναγκαίων κεφαλαίων κινήσεως. Θυμίζουμε, ότι οι εταιρίες προκαταβάλλουν τους φόρους και δασμούς των πετρελαιοειδών.

3. Επισημαίνουμε τέλος ότι, τα πετρελαιοειδή που αποθηκεύουν οι εταιρίες εμπορίας στις αποθήκες τους, ελέγχονται από το τελωνείο.  Οι αναλογούντες δασμοί, φόροι κτλ υπολογίζονται την ώρα που βγαίνουν τα πετρελαιοειδή από τις εγκαταστάσεις καυσίμων για να πάνε στην κατανάλωση.

Συνεπώς είναι πρακτικά και μαθηματικά αδύνατη οποιαδήποτε τυχόν  «κερδοσκοπία» μέσω αποθεματοποίησης από τις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών.''

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.