ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερες οι επιστροφές φόρων φέτος, λέει ο Θεοχάρης

09:23 - 20 Αυγ 2013 | Φορολογία
Περίπου 200.000 φορολογούμενοι που δεν είχαν υποβάλει εντός προθεσμίας τη φορολογική τους δήλωση, έχουν την ευκαιρία να το πράξουν μέχρι τις 30 Αυγούστου, χωρίς την επιβολή προστίμου, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για ουσιαστική παράταση της υποβολής όλων των δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου, αποτελεί «ανάσα» σε πολλούς πολίτες, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι απομένουν περίπου 900.000 δηλώσεις να υποβληθούν, με τη ροή κατάθεσής τους να ανέρχεται σε περίπου 200.000 την ημέρα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοχάρης, είπε ότι οι επιστροφές φόρων φέτος, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος, θα είναι περισσότερες τόσο σε αριθμό όσο και σε ποσά, σε σύγκριση με πέρυσι.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι οι αυστηροί έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν καθώς αποτελεί συνειδητοποιημένη στάση προκειμένου να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Έως τις 30 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για όλους τους φορολογουμένους, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του ΑΦΜ τους, ανακοίνωσε στο μεταξύ τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.