ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων από το 2014

11:20 - 26 Αυγ 2013 | Φορολογία
Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων από το 2014
Υψηλές εκπτώσεις από τον φόρο με ειδικές αποδείξεις προβλέπονται στις αλλαγές.

Ισχυρά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών από συγκεκριμένους κλάδους, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών από το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», τα σενάρια που εξετάζονται είναι να επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του ΦΠΑ ή να εκπίπτει από τον φόρο ακόμα και η διπλάσια αξία των αποδείξεων.

Επίσης, ένα από τα σενάρια προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για όσους έχουν με τη φορολογική τους δήλωση αποδείξεις από επαγγέλματα που θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης κ.ά.
Με το νέο μοντέλο εγκαταλείπεται η λογική της συλλογής αποδείξεων από όλες τις συναλλαγές όπως ισχύει σήμερα, και οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν, για παράδειγμα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.
Η νέα μορφή του συστήματος των εκπτώσεων με αποδείξεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί εμέσα στην εβδομάδα, σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Οι όποιες αποφάσεις θα τεθούν υπόψη της τρόικας, για να περιληφθούν σε «νομοσχέδιο φορολογικών κινήτρων» που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:43 - 26 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.