ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Χαλαρώνουν" τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

00:09 - 05 Σεπ 2013 | Φορολογία
"Χαλαρώνουν" τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να δίδεται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης ανεξάρτητα από το μέσο θέρμανσης που θα επιλέξουν οι πολίτες θέτοντας οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια.

Διαφορετικό σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης προωθεί το οικονομικό επιτελείο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος από το περυσινό κονδύλι παρέμεινε αδιάθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να χορηγείται το επίδομα προκαταβολικά, με οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια στους δικαιούχους, ανεξάρτητα από το εάν θα κατευθυνθεί σε αγορά πετρελαίου ή άλλους τρόπους θέρμανσης.

Σημείο προβληματισμού, όμως, αποτελεί το γεγονός ότι το ποσό του επιδόματος που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι σε αυτή την περίπτωση θα είναι μικρότερο.

"Χαλάρωση" των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε "χαλάρωση" των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, αποκλείοντας όμως και πάλι το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Αναφορικά με το επίδομα, ο υπουργός Οικονομικών είπε:

"Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι συνέβη και γιατί από τα περίπου 260 εκ. ευρώ που είχαμε για επίδομα θέρμανσης η απορρόφηση ήταν πολύ μικρή, περίπου 80 εκ. ευρώ. Βέβαια, δεν ήταν βαρύς ο χειμώνας που πέρασε. Πολύς κόσμος χρησιμοποίησε υποκατάστατα μέσα, ίσως λίγο περιβαλλοντικά επικίνδυνα. Θα δούμε πώς μπορούμε να ελαστικοποιήσουμε τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά στον κόσμο".

petrelaio thermansis622

Για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

"Οποιαδήποτε μείωση του φόρου είναι θετική. Βελτιώνει την ευημερία του κόσμου. Από την άλλη μεριά, όμως, η κυβέρνηση χάνει έσοδα. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, πρωταρχικό πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό. Άρα, δεν πρέπει τώρα να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση. Ενόψει κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος να δούμε τι δημοσιονομικό κενό έχουμε τα επόμενα χρόνια, αν έχουμε. Θα ήθελα όλα αυτά να γίνουν σε μία συγκροτημένη συζήτηση, έχοντας τη συνολική εικόνα".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 05 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.