ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοροτεχνικοί: Ζητούν παράταση και στις ημερομηνίες αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα

00:00 - 30 Ιουν 2014 | Φορολογία
Φοροτεχνικοί: Ζητούν παράταση και στις ημερομηνίες αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα
Με επιστολή του στη νέα ΓΓΔΕ Αικ. Σαββαϊδου ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Χανίων ζητεί η ημερομηνία λήξης υποβολής και των αιτήσεων λήψης του Κοινωνικού Μερίσματος να συμβαδίζει με τη λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του οικ έτους 2014.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
ΘΕΜΑ: « Δίκαια μεταχείριση και στην υποβολή του Κοινωνικού Μερίσματος»
Κυρία Γενικέ,
Ο υπολογισμός του Κοινωνικού Μερίσματος- ως γνωστό- βασίζεται στον έλεγχο των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2013 αλλά και του οικονομικού έτους 2014. Πολλοί φορολογούμενοι θα ενημερωθούν από τους λογιστές τους για το δικαίωμα του επιδόματος αυτού κατά την σύνταξη της δήλωσή τους. Είναι συνετό και δίκαιο λοιπόν, αφού η ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του οικ έτους 2014 επανακαθορίσθηκε, να συμβαδίζει αυτή με την ημερομηνία λήξης υποβολής και των αιτήσεων λήψης του Κοινωνικού Μερίσματος. Επιπλέον, θα θέλαμε να γνωρίζεται ότι αρκετοί φορολογούμενοι που δεν υπέβαλλαν δήλωση στο οικ. Έτος 2013 τις υπέβαλλαν πρόσφατα (με πρόστιμα) χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ., ώστε να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα που δικαιούνται. Ενώ οι δηλώσεις αυτές παραλήφθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. δεν εμφανίζονται ΑΚΟΜΑ στο σύστημα taxis (επειδή, όπως μας ενημέρωσαν από την Δ.Ο.Υ. Χανίων, δεν έχει ανοίξει το σύστημα εκκαθάρισης των εκπρόθεσμων δηλώσεων οικ έτους 2013) και έτσι όταν ο φορολογούμενος επιχειρήσει να κάνει αίτηση του μερίσματος το σύστημα του απαντάει ότι δεν έχει υποβάλλει δήλωση οικ. έτους 2013 κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Σημειωτέον ότι εδώ στον Ν. Χανίων οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ηλικιωμένους κάτοικους απομακρυσμένων περιοχών. Για πιο λόγο το Δημόσιο πρέπει να φαίνεται ασυνεπές προς τους πολίτες και μάλιστα να προκαλεί και οικονομική ζημιά σε ανθρώπους που ζουν κοντά στα όρια της επιβίωσης;
Κυρία Γενικέ,
Ύστερα από τα παραπάνω ζητάμε:
α. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Κοινωνικού Μερίσματος να λήγει την ίδια ημέρα που θα λήξουν και οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
β. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις οικ. Έτους 2013 οι οποίες έχουν υποβληθεί στις Δ.Ο.Υ χειρόγραφα να περαστούν άμεσα στο σύστημα ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις του Κοινωνικού Μερίσματος που τους αναλογούν .

Με εκτίμηση,
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων.

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:33 - 29 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.