ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Στοπ" στις επιστροφές φόρου και ΦΠΑ για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

11:00 - 21 Αυγ 2014 | Φορολογία
"Στοπ" στις επιστροφές φόρου και ΦΠΑ για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία
Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου του συμψηφισμού χρεών με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος, που είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", πρώτα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν πόσοι δικαιούχοι επιστροφής φόρου χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία και μόνο όσοι δεν έχουν οφειές θα πάρουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ.

Για όσους χρωστούν στα Ταμεία η επιστροφή φόρου θα συμψηφιστεί με την οφειλή τους. Ο συμψηφισμός θα γίνεται και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών λίστα με 800.000 φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ και θα καθυστερήσουν να πάρουν τα ποσά που δικαιούνται μέχρι να γίνει ο σχετικός έλεγχος, ώστε να γίνει ο συμψηφισμός γι΄αυτούς που έχουν οφειλές

Στην πρώτη φάση των ελέγχων, το ΚΕΑΟ ότι σε αυτή τη λίστα περίπου 40.000 φορολογούμενοι έχουν και οφειλές, ύψους 800 εκατ. ευρώ, προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 21 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.