ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος στους δικαστικούς

17:02 - 12 Οκτ 2016 | Φορολογία
Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος στους δικαστικούς
Απόφαση της Γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων της 20-9- 2016, δίνει εντολή για επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Η σχετική εντολή που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στηρίζεται στην απόφαση μισθοδικείου το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων).

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

 

Η απόφαση αυτή έρχεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, που βρίσκεται ήδη σε αναστάτωση με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν τους ανώτατους δικαστικούς να συμφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.