ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανάτσιου: Προτεραιότητες πλαστικό χρήμα και εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων

15:17 - 07 Νοε 2016 | Φορολογία
Παπανάτσιου: Προτεραιότητες πλαστικό χρήμα και εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων
Την επίλυση δύο βασικών εκκρεμοτήτων έθεσε ως πρώτους στόχους η νέα υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής με τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Πρόκειται για τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, ενώ ταυτόχρονα  στάθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. 

 

Η νέα υφυπουργός ανέφερε μάλιστα οτι βασική επιδίωξή της θα είναι η εφαρμογή πολιτικής που θα φροντίζει για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

 

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξήρε το έργο του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Οπως τόνισε θα συνεχίσει το έργο αυτό στους τομείς που προανέφερε ενώ ευχαρίστηκε τον Πρωθυπουργό για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό της.

 

"Επιστρέφω σαν υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών. Εκανα το καθήκον μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν θεωρώ οτι τα έκανα όλα σωστά. Εκανα ό,τι ήταν ανθρώπινο δυνατό" τόνισε ο απερχόμενος Τρύφων Αλεξιάδης.

 

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πολιτικής του στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη υπέρβαση των εσόδων του προυπολογσιμου κατά 2,3 δισ ευρώ για την οποία, οπως είπε, δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του υπουργείου. 

 

Πρόκειται, οπως είπε, για το αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν "σε τομείς οι οποίοι δεν είχαν ενοχληθεί τα προηγούμενα χρόνια".  "Δεν υπήρξε άβατο" τόνισε αναφερόμενος στους φορολογικούς ελέγχους ενώ οπως ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται σε τόμο 130 σελίδων που θα δοθεί στη δημοσιότητα..  

 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανφερόμενος στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας είπε οτι "Δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα και διαδικασίες παρασκηνίου γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχα". Ειδικότερα σε οτι αφορά το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενοικίων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τη νέα υφυπουργό οτι θα συναντήσει αντριδράσεις. Οπως είπε "κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα χάσουν χρήματα όταν θα φύγουν οι υπηρεσίες" .

 

Σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο μεταξύ άλλων χαρκατήρισε ώς πολύ σημαντική ενέργεια τις νέες ταινίες ασφαλείας για τα τσιγάρα καθώς και την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμησή του.

 

Ολοκηρώθηκε η εμβληματική παραχώρηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής ανέφερε επίσης ο Τρύφων Αλεξιάδης. 

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.