ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» των δανειστών στη συνεχή παράταση παραγραφών

09:20 - 11 Νοε 2016 | Φορολογία
«Φρένο» των δανειστών στη συνεχή παράταση παραγραφών
Τέλος φαίνεται πως θα μπει στις συνεχείς παρατάσεις παραγραφών φορολογικών υποθέσεων, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών, με αποτέλεσμα σε αυτήν την περίπτωση μέχρι τέλος του έτους χιλιάδες ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις να οδηγηθούν σε παραγραφή.

Το ζήτημα φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία επιχειρεί να κάνει ένα γρήγορο «ξεσκαρτάρισμα» των υποθέσεων, προκειμένου να.. σωθεί ό, τι μπορεί να σωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΔΕ ζήτησε από όλες τις εφορίες, με εσωτερική της εγκύκλιο, να προχωρήσουν μέσα σε 24 ώρες όλες τις υποθέσεις οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, προκειμένου να προλάβουν να ελεγχθούν εκείνες που παρουσιάζουν εισπρακτικό ενδιαφέρον.

 

Το ζήτημα έχει απασχολήσει και τον πρώην επικεφαλής της ΓΓΔΕ και νυν ανεξάρτητο βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος απηύθυνε ερώτηση προς τον τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Με την ερώτηση, ο κ. Θεοχάρης ζητά στοιχεία αναφορικά με το ενδεχόμενο παραγραφής υποθέσεων οι οποίες αφορούν πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και υπουργούς ή συγγενικά τους πρόσωπα.

 

Ο κ. Θεοχάρης αναγνωρίζει στην επιστολή του ότι «η μη παραγραφή υποθέσεων που χρονίζουν αναγκάζει τη φορολογική διοίκηση να ασχοληθεί και να κατανείμει διοικητικούς πόρους σε υποθέσεις με χαμηλή πιθανότητα εισπρακτικής επιτυχίας, ενώ παράλληλα δεν της επιτρέπει να δώσει έμφαση σε πρόσφατες υποθέσεις από τις οποίες μπορεί να αναμένει με μεγαλύτερες πιθανότητες εισπρακτικά οφέλη». Ωστόσο, επισημαίνει και τις πιθανές επιπλοκές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.