ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται «ψαλίδι» 180 εκ. ευρώ στις φοροαπαλλαγές

12:22 - 26 Νοε 2016 | Φορολογία
Έρχεται «ψαλίδι» 180 εκ. ευρώ στις φοροαπαλλαγές
Περικοπές φοροαπαλλαγών ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς ωστόσο να θίγονται προνοιακά επιδόματα.

Οι περικοπές αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην αυριανή Κυριακάτικη τηλεδιάσκεψη που θα γίνει μεταξύ θεσμών και οικονομικού επιτελείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοροαπαλλαγές που φαίνεται ότι περικόπτονται είναι το επίδομα θέρμανσης, οι ιατρικές δαπάνες, η ειδική φορολόγηση των ναυτικών και ο μειωμένος κατά 1,5% μηνιαίος παρακρατούμενος φόρος μισθωτών υπηρεσιών. 

 

Το σύνολο των ανωτέρω φοροαπαλλαγών ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται η "Καθημερινή" στα 385 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά τις περικοπές, το κόστος των εν λόγω φοροαπαλλαγών θα είναι 205 εκατ. ευρώ για το 2018. 

 

Ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών προβλέπεται και στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου μαζί με άλλες φοροαπαλλαγές που δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

 

Συνολικά, οι φοροαπαλλαγές όπως προκύπτουν από τον νομό που κατατίθεται κάθε χρόνο στην Βουλή ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 26 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.