ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στην εφορία

10:35 - 03 Ιαν 2017 | Φορολογία
Οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στην εφορία
Κατά 12,6 δισ. ευρώ αυξήθηκαν το 2016 τα χρέη προς την εφορία και πλέον 4,7 εκατομμύρια Ελληνες χρωστάνε φόρους. Από αυτούς τα 1,7 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποστεί μέτρα αναγκαστικής ύπαρξης φθάνουν τις 826 χιλιάδες.

Μόνο τον Νοέμβριο έμειναν απλήρωτα 890 εκατομμύρια ευρώ φόρων. Αν αυτά τα νέα χρέη προστεθούν στα παλιά, το σύνολο των χρεών προς την εφορία φθάνει τα 94 δισ. ευρώ.

Η αδυναμία πληρωμής των φόρων είναι πλέον ο κανόνας για τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και να περικόψει τις σπατάλες του, αυξάνει διαρκώς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την ίδια στιγμή οι τράπεζες προκειμένου να "καθαρίσουν" τα χαρτοφυλάκια τους απαιτούν από τους δανειολήπτες ρυθμίσεις τις οποίες οι περισσότεροι δεν αντέχουν. Πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο ενώ οι πολίτες που χρωστάνε από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες δεν διαθέτουν καθόλου ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους.

Η οικονομία οδηγείται σε έκρηξη από την έλλειψη ρευστότητας ενώ τα δημόσια οικονομικά εμφανίζουν πλασματική βελτίωση και είναι προφανές ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτουν οι εταίροι για τη δημοσιονομική εξυγίανση αν δεν υπάρξει γενναία μείωση των κρατικών δαπανών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 03 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.