ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

17:46 - 06 Απρ 2017 | Φορολογία
Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις
Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016.

Τα πρώτα πέντε λεπτά λειτουργίας του συστήματος υποβλήθηκαν 100 δηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

 

O κ. Πιτσιλής παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα της Αρχής (www.aade.gr) παράλληλα με τις βασικές αλλαγές στη διαδικασία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης.

 

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Στο τέλος του Ε1 θα αναγράφονται ξεχωριστά δύο λογαριασμοί ΙΒΑΝ, ένας για κάθε μέλος της κοινής δήλωσης και όχι μόνον του άμεσα υπόχρεου. Η ΑΑΔΕ προτρέπει να το συμπληρώνουν όλοι, ακόμα και όσοι δεν έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό, με σκοπό να μπορεί στο μέλλον η εφορία να τους πιστώνει τυχόν άλλες επιστροφές.
  2. Πριν υποβάλουν Ε3, όσοι επαγγελματίες δεν έχουν ακόμα αλλάξει από το 2008 τον παλαιό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητος (ΚΑΔ) θα καλούνται να βρουν και να επιλέξουν τον νέο, μέσω οδηγιών της εφαρμογής, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής.
  3. Για τους αγρότες μπήκαν νέοι κωδικοί (037-038). Για τους κατ'επάγγελμα αγρότες θα είναι προσυμπληρωμένοι, με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης θα ξεχωρίζουν όσοι είχαν δραστηριότητα σε μικρά χωριά και ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ αντί στον ΟΑΕΕ, για να διατηρήσουν την έκπτωση φόρου των 1900 ευρώ.
  4. Προστέθηκε κωδικός (320) εάν ο ένας σύζυγος έχει διαφορετική φορολογική κατοικία από τον άλλον (στο εξωτερικό αντί στην Ελλάδα) ώστε να εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό για καθέναν τους.

 

Έγινε, τέλος γνωστό ότι με νομοθετική ρύθμιση θα καθοριστεί η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την 15η Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:00 - 06 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.