ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αγγελία» ΑΑΔΕ για «τουρίστες-εφοριακούς», ενόψει των καλοκαιρινών ελέγχων

08:21 - 25 Μαϊ 2017 | Φορολογία
«Αγγελία» ΑΑΔΕ για «τουρίστες-εφοριακούς», ενόψει των καλοκαιρινών ελέγχων
Ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους καλοκαιρινούς ελέγχους και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο των εφοριακών-τουριστών, που θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Οι περισσότερες, ωστόσο, από τις εφορίες που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τους θερινούς μήνες είναι υποστελεχωμένες κι έτσι η ΑΑΔΕ καλεί όσους εφοριακούς ανήκουν οργανικά σε αυτή να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για την απόσπασή τους, διαλέγοντας δύο από τις παρακάτω Δ.Ο.Υ: Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου.

 

Οι σαρωτικοί έλεγχοι προγραμματίζονται για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και θα γίνονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Στο επίκεντρο των μερικών επιτόπιων ελέγχων θα βρεθούν η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων, η τήρηση βιβλίων και η έκδοση αποδείξεων, όσο και «η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.